Strani

sreda, 31. avgust 2011

Filozofija kalčkov

Kalčki so hranljivi, nadvse zdravi in so sveža zelenjava v najboljšem pomenu besede. Zrastejo tako rekoč pred vašimi očmi, potrebujejo le nekaj svetlobe in skrbnega spiranja. Koristnost gojenja se izkaže predvsem pozimi, ko je res sveže zelenjave zelo malo, z gojenjem kalčkov pa si lahko majhen zelenjavni vrt pričarate kar na okenski polici. Potrebujete le kalilnik (zadostuje že steklen kozarec za vlaganje) in dobro voljo. Veselje, ko rastlinice zrastejo, je zagotovljeno.


Za kalčki pa stoji cela znanost, saj za vsako seme velja drugačen postopek kaljenja. Vsebujejo tudi različne vitamine, predvsem pa so lahko zelo raznolikega okusa. Sama sem se najprej lotila kaljenja alfa alfa kalčkov, ki so najbolj osnovni:). Na fotografijah pa so semena sončnice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...