Strani

ponedeljek, 17. september 2012

Stockholmski šik stil

O stilu lahko napišem kar nekaj stvari:)
Najprej šokantno dejstvo, da imajo fantje precej več smisla za stil kot ženske:) Večinoma so zelo poslovno urejeni, klasično švedsko.:) Kavbojke, rjavi čevlji, rjavi pas in modra srajčka ter blond klasična frizura:) Pogosta je tudi modra srajca z belim ovratnikom in belimi zavihki na rokavih:)


Nekoliko mlajši so večinoma v jopicah in malo ožjih hlačah:) Če niso čevlji elegantni so to praviloma all-starke, največkrat bele.


Ženske glede na svojo postavo nosijo preširoke stvari.:) Jopice, trenchi kroja moje babice, kirila do tal, obleke ravnega kroja  itd. Zelo zanimivo je bilo sedeti sredi trgovine COS, ki je njihova blagovna znamka in opazovati stile žensk. Frizure dajejo navidezni vtis neurjenosti, ki na ženskah deluje zelo sproščeno. Barva las je največkrat blond, ki zelo poudarja popolno zagorelost, ki jo najbrž nabirajo skozi vse leto nekje v rdečih počitniških hišah na švedsekem otočju oz. arhipelagu.

 

Zelo ql izgledajo tudi nosečke, ki jih tam kar mrgoli...Ob njihovem standardu najbrž nobene ne skrbi, kako poskrbeti za otroka...


Zelo čuden modni fenomen, ki kazi smisel za estetiko celotne Švedske, pa meni do danes ostaja nepojasnjen:). Gre namreč za poplavo pisanih Nike copat za tek, kombiniranih z elegantnimi kosi oblačil...Predstavljajte si tole kombinacijo: Zarina obleka s suknjičem, elegantna ogromna torbica in tekaški copati?!?:) What went wrong:) Tudi google v smislu : What kind of shoes do people wear in Sweeden mi ni dal odgovora:) Žal mi je edino, da nimam nobene slike, a to je ena tistih stvari, ki si jih pustiš slikat za na konec, ker se ti zdi da te ves čas obkrožajo in potem jih ravno na koncu ni:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...