Strani

ponedeljek, 17. september 2012

Kjer sije sonce in dežuje hkrati...

Čeprav sem mesto obiskala že nekaj dni nazaj, so vtisi še vedno živi. Stockholm me je navudšil s svojo barvito urejenostjo, zanimivo arhitekturo, šik fanti, vzorci in še enkrat vzorci, dodatki za dom, najbolj norim window shoppingom, nepogrešljivimi belimi all-starkami, s prestižnim H&M-om, z izjemno ponudbo svežega rezanega cvetja, ki najbrž razveseljuje švedske dame, z drobnimi simpatičnimi malenkostmi, kot so ljubki potiski na zadnji strani računa, ali zanimiv vzorec na take away kozarcu za kavo, z ljubeznijo do jelenov in divjadi, z nezapomnljivimi imeni ulic, s sladkimi cimetovimi rolicami in spremenljivim vremenom. :) 
Da bo pot zanimiva, se mi je zdelo že na letališču, ko sva se s Špelo zapletli v debato s pravim Stockholmčanom, ki je tako kot midve tja letel iz Benetek. Ker je bil že dolgo na poti (prečkal je Dolomite) in 3 tedne ni uspel najti nikogar, ki bi govoril angleško, se je zdelo, kot da njegovim zgodbam kar ne bo konca, nama pa so vse bolj žarele oči. Ob zemljevidu nama je prepričljivo razložil, kje je "boring" in kje "charming":) Toplo nama je priporočal tudi Couch surfing kot način potovanja in Cophenhagen kot naslednjo destinacijo.:)

Sledi nekaj naključnih vtisov... 
Zanimiva in zares spoštovanja vredna je njihova ljubezen do rož. Skoraj vsak lokal ali trgovina ima pred vrati nek cvetlični lonec, cel most pa je obdan z balkonskim cvetjem in celo na ladjah imajo rože. 
Všeč mi je bila njihova preprosta navada, da v lokalih strežejo kruh in mini maslo, kot v hotelu. Po kukanju v krožnike med sprehodi skozi mesto lahko sklenem, da Švedi zelo radi jedo predvsem solatke, velikokrat testeninske in da so nori na lososa:) Končno ena država z zdravim načinom prehranjevanja.:)
Našli sva tudi nabiralnike ob vodi in razmišljali, da ti ljudje najbrž živijo v teh velikih ladjah:) How cool is that:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...