Ljubitelji kostanjev lahko z malo domišljije kostanje uporabite tudi v vsakodnevnih jedeh. Sama sem iz revije Sensa izbrskala ta recept:
Sestavine:
- 500g širokih rezancev
- 80 ml deviškega oljčnega olja
- 10 velikih kuhanih in olupljenih kostanjev
- 50 g očiščenih pistacij
- 3 stroki na drobno sesekljanega česna
- nekaj zrn rdečega in črnega popra
- steblo zelene
- 4 listi žajblja
- 4 žlice naribanega parmezana
Testenine skuhamo v slani vodi. Medtem ko se kuhajo, na vročem olju zelo na hitro prepražimo sesekljan česen, narezano zeleno, kostanje, pistacije in na koncu še žajbljeve liste. Testenine nato stresemo v ponev in vse dobro premešamo. Nazadnje dodamo še poper (na žalost je pri nas skoraj nemogoče kupiti rdeči poper v zrnu, zato sem dodala zdrobljenega) in parmezan. Dober tek;)
Skoraj dve moji najljubši zadevi - kostanj in pistacije :) zagotovo poskusim, zdi se mi, da bodo super
OdgovoriIzbrišiNe boš verjela,ampak ravno brskam po tvojem blogu in obžalujem, da me danes ni v Ljubljani,ker bi tudi jaz šla na koncert Belleruche:)
OdgovoriIzbriši