Strani

nedelja, 18. september 2011

V pričakovanju jeseni...

 Vse slike, razen tiste z rumenim listjem, 
sem si sposodila iz strani Pinterest

Mislim, da smo danes res vsi skušali izkoristiti enega izmed zadnjih, še res toplih dni. Sledi namreč ohladitev in z njo se krepi občutek, da prihaja jesen. Jaz se že zelo veselim vseh drobnarij, ki jih ta letni čas prinaša. Sama sem velika ljubiteljica jeseni. Všeč  mi je zaradi pisanega listja, ki šelesti pod nogami, ko se skozi park odpraviš na sprehod. Zato, ker je to čas, ko začnem ponovno zahajat v čajnico v mestu, hkrati pa se otvori tudi čajnica v moji sobi:). Z jesenjo pride tudi čas kuhanega vina, pečenih kostanjev in črnih prstov:) Res je, pride tudi deževno obdobje, a sivost teh dni preženejo lepi gumijasti škornji. Jesen je tudi čas, ko žive poletne barve v omari zamenjajo bolj umirjene, jesenske. To je tudi čas nabiranja kostanjev in gob. Slednje je moj letošnji plan. Ne, da bi hotela nabrat celo goro gob, razveselila bi me že ena. Bistvo je itaq v dogodku, da se gre nabirat gobe:)...The falling leaves drift by my window

4 komentarji:

  1. A veš, da je nabiranje gob (in kostanjev) tudi moj letošnji jesenski plan No. 1. Lani sem bila za oboje prepozna in sem potem hlastala po zadnjih ostankih kostanjev v trgovinah. Sicer sem se letošnjih jurčkov že najedla, a slastna pohana "marela" še ni padla. Če smo letos nabirali ogromne količine bezgovih cvetov, pa naj bo nabrana še kaka goba ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Ja se strinjam:) Jaz sem se kostanjev lani reees najedla, ampak to me letos ne bo oviralo:)Vidiš, vidiš bezeg pa je meni letos pobegnil:) Pa naslednje leto;) Gob se je pa vsekakor treba lotit;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne boš verjela. Jaz sem bezeg ulovila za mišjo dlako in sem ga nabrala po hribih, kjer ni še bilo tako toplo, da bi odcvetel :) No, upam, da boš našla veliko gob :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...