Strani

ponedeljek, 5. september 2011

Juha iz Hokaido buče

Včeraj sem se prvič lotila priprave juhe iz buče Hokaido. To sem prejšnji dan kupila na tržnici pri prijaznem gospodu. Bučna juha je odličnega, sladkobnega okusa, hkrati pa je njena priprava zelo enostavna. 
Bučo operemo, odstranimo semena in jo narežemo na majhne kocke. Na maslu prepražimo nasekljan česen in čebulo, dodamo bučko in pražimo še kakšno minuto. Sledi dodajanje prej pripravljene jušne osnove in žlice paradižnikove mezge. Tako pripravljeno juho pokrijemo s pokrovom in kuhamo še 20 min. Nato s paličnim mešalnikom juho zmehčamo in dodamo sol, poper in peteršilj. Po okusu lahko dodamo še parmezan in juha je gotova;) Serviramo s svežimi zelišči in z na maslu prepraženimi kockami kruha.


       Sestavine:
  • 500 g  buče
  • 30 gramov masla
  • 1 srednje velika čebula (nasesekljana)
  • 2 stroka razdrobljenega česna
  • 3 skodelice jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezzge
  • 1 žlica naribanega parmazana
  • sol, poper

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...