Strani

nedelja, 4. september 2011

Četrta Pecha Kucha Night Maribor

Večer »zanimivih zgodb kreativnih ljudi« bo v četrtek, 8. septembra, potekal že v svoji četrti ediciji. Četrta prireditev PechaKucha Night bo nekoliko drugačna, saj bo, če bo to le dovoljevalo vreme, speljana pod »milim nebom«, saj so organizatorji tokrat združili moči s projektom Živa dvorišča. Kreativce bodo tako gostili na dvorišču hiše na Orožnovi 7 v centru Maribora. Vir: MM - Marketing Magazine

Tudi četrti plakat je delo mariborskega grafičnega oblikovalca Darjana Paniča.
 
Pecha Kucha (pravilna izgovorjava "peča kuča") se je začela kot šov oblikovalcev oziroma dogodek, ki bi pritegnil čim večje število ljudi na njihove multimedijske predstavitve. Glavna ideja je, da so prezentacije čim bolj natančne, kratke in seveda zanimive ter da se v enem večeru lahko predstavi čim več kreativcev iz različnih področji.
Zato so razvili format 20 x 20 Pecha Kucha: vsak, ki se predstavlja ima na voljo prezentacijo, v kateri je 20 podob, za vsako od njih pa 20 sekund, da jo razloži. Tako celotna prezentacija posameznika traja 6 minut in 40 sekund. Na posameznem dogodku se predstavi od osem do največ štirinajst ljudi. Ljudje, ki se predstavljajo, večinoma pa tudi publika, so največkrat s področja oblikovanja, arhitekture, fotografije, umetnosti in ostalih kreativnih poklicev ali konjičkov. Potreba po takšnem druženju in predstavitvi svojega dela je očitno globalna, saj se večeri Pecha Kucha odvijajo že v več kot 438 mestih po vsem svetu. 
Vir: Napovednik

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...