Strani

torek, 1. november 2011

Šmartinsko jezero

Da bi si napolnili dušo in zbistrili um, je včasih potrebno oditi v neznano. Naše prve misli ob tem ponavadi odtavajo daleč v tujino, medtem ko bo sledeča objava dokazala, da je včasih potrebno le malo pobrskati po skritih kotičkih v Sloveniji.
Eden izmed teh je gotovo Šmartinsko jezero, ki je s svojo neokrnjeno naravo privlačna destinacija za sprehod ali krajši izlet. Jezero je od centra Celja oddaljeno dobre 3 km, do njega pa vodi idilična peš pot, ki jo lahko začnemo že pri cerkvi Sv. Duha in traja okoli 20 minut. Pot se vijugasto vije čez polja, skozi gozdiček, čez mostičke vse do jezera, kjer se ne konča, ampak vas vodi dalje in ponuja možnost, da se ob pogledu na jezero sprostite na eni izmed številnih klopi ob poti. 


 
Sprehodu ob jezeru dajejo poseben čar jesenske barve, a je kraj vsekakor krasna destinacija za toplejše spomladanske ali poletne dni, ko lahko s seboj vzamete odejo in piknik košaro. Zelenice tik ob jezeru so namreč odlična lokacija za poležavanje v travi. Tukaj pa se zgodba Šmartinskega jezera ne konča, ampak se nadaljuje v naslednjo objavo o Zelen' dolu;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...