Strani

torek, 16. avgust 2011

Avokadov namaz

Avokado je eden od najbolj hranljivih sadežev, saj vsebuje veliko nenasičenih maščob, ki varujejo srce in ožilje. Baje, da  pospešujejo tudi delovanje možganov, zaradi česar lažje razmišljamo, smo ustvarjalnejši in zmogljivejši;)  V trgovini ponavadi dobimo še trde in nezrele sadeže, zato moramo nekaj dni počakati, da na zraku postanejo mehkejši. Ko se lupina ob rahlem pritisku prstov vdre, je avokado pripravljen za uživanje. Sama najraje pripravim namaz.



























Recept je zelo preprost. Avokado olupimo, ločimo od koščice in meso gladko zmečkamo, da dobimo mazljivo zmes. V to zmes dodamo žlico olivnega olja, nasesekljan česen (svež ali v prahu) ter malo petršilja ali drugih začimb. Vse skupaj posolimo, popopramo, dodamo par kapljic limone, da namaz zaščitimo pred oksidacijo in tadaaaa, namaz je gotov. Spravimo ga v hladilnik, saj je hladni namaz boljšega okusa, hkrati pa v njem ostane 2 do 3 dni.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...