Strani

petek, 20. januar 2012

Pecha Kucha Night Maribor Vol.7

Pecha Kucha ali večer »zanimivih zgodb kreativnih ljudi« bo v četrtek, 26. januarja, potekal že v svoji sedmi ediciji. Tokrat bo prijetno druženje potekalo na novi, zanimivi lokaciji v Vodnem stolpu;)



S svojimi kreativnimi zgodbami se nam bodo predstavili:
Več o dogodku na njihovi Fb strani;)

četrtek, 5. januar 2012

Mini jabolčne pite


Decembra mi nekako vedno zmanjka časa za peko, pa čeprav je to vedno del plana za ta mesec. Nič zato.  Ker se januar kaže kot zanimiv letni čas, ki človeka malo zmede in rahlo uspava, sem se ga danes odločila popestriti z ljubkimi mini pitami. Kdo pravi, da je pekač za muffine primeren samo za muffine:)

Recept je zelo preprost, še posebej, če kupiš že narejeno listnato testo, kot jaz na primer:) Profiji naj se tega lotijo sami:)

Sestavine za 24 mini pitic oz. dva pekača za muffine:
  • 8 jabolk
  • 10 jušnih žlic gladke moke
  • 2 jušni žlici rjavega sladkorja
  • 4 čajne žličke cimeta
  • 2 čajni žlički naribanega muškatnega oreščka
  • Maslo
  • Zavitek listantega testa
 
Listnato testo razvaljamo in izrežemo kroge, ki bodo primerno veliki za pekač. Jaz sem uporabila kozarec z vrhom te velikosti.  Preden testo položimo v pekač, vdolbine na pekaču premažemo s koščkom masla.

Ko testo položimo v pekač, damo vanj na drobne koščke narezana jabolka, ki jih prej zmešamo z moko, cimetom in muškatnim oreščkom. 


Jabolka na koncu prekrijemo še s koščki testa, ki nam je ostalo. Vse skupaj pa namažemo s čopičem potopljenim v stopljeno maslo. Tako pripravljen pekač damo v pečico in na 200 stopinjah pečemo 18 min;)  Vmes zadevo kontroliramo, da so pitice zlatorjave in ne zlatočrne:)


Ker imam sama samo en pekač za muffine, sem naslednjo rundo naredila malo drugače:) Dodala sem marelično marmelado, kot se za pravo pito spodobi;) Rezultat: še bolj zadovoljni obrazi;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...